Ocupații

Cosmetician/cosmeticiană

Cosmeticianul/cosmeticiana face tratamente de înfrumusețare faciale și corporale, aplică cosmetice și machiaj și oferă și alte tipuri de tratament persoanelor fizice în scopul de a îmbunătăți aspectul acestora.

Deschide

Designer de interior

Designerul de interioare se ocupă de amenajarea spațiului interior al locuinței/spațiului și conlucrează cu arhitectul pentru a asigura funcționalitatea și stilul locuinței/spațiului.

Deschide

Croitor/croitoreasă în confecţii

Practicanții unei astfel de ocupații confecționează, după comandă, și retușează articole de îmbrăcăminte, rochii și alte articole vestimentare din țesături și alte materiale (cu excepția blănurilor).

Deschide

Patisier/patisieră

Practicanții unei astfel de ocupații prepară aluaturile, cremele și compozițiile necesare produselor respective (blaturi, foitaje); coc, umplu, finisează și glasează produsele de patiserie, în vederea comercializării acestora.

Deschide

Manichiuristă

Practicanții unei astfel de ocupații realizează servicii de îngrijire estetică, revenindu-i sarcina de îngrijire a unghiilor și tegumentelor mâinilor și picioarelor, utilizând tehnici, instrumente și produse cosmetice corespunzătoare, pentru întreținerea și ameliorarea aspectului acestora.

Deschide

Frizer/frizeriță

Practicanții unei astfel de ocupații realizează activității de îngrijire și aranjare a părului în mod estetic prin diverse mijloace și tehnici.

Deschide