Bucătar

Bucătarul realizează preparate culinare după diferite rețete care să satisfacă exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit, măsoară cantitățile necesare, le amestecă conform rețetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. După ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează împărțirea lor în porții.

 

Bucătarul utilizează în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte și mașini cu ajutorul cărora transformă alimentele în preparate culinare. Ca unelte și mașini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cuțite, satârul, robotul de bucătărie, mașini de curățat și de tăiat zarzavat, mașini de tocat, mașini de amestecat, fretează, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Codul CORM: 512001

Alte ocupații

Locuri vacante disponibile la această ocupație

Contactaţi la telefon Centrul de Apel:

Din Republica Moldova:

0 8000 1000 (apel gratuit)

Din străinătate:

+373 (22) 838-414 (Apel taxabil)

Centru de Informare - Piața Muncii:

Tel : (022) 224-087
(022) 213-050

E-mail : informare@anofm.md

Program de lucru:

Luni-Vineri orele 8.30-15.30

E-mail:

centrulapel@anofm.md

Skype:

centrul-de-apel-anofm